Strona główna  |  Program partnerski  |  PANEL KLIENTA  |  Kontakt       
Zwrot podatku UK, Anglia Zwrot podatku USA Zwrot podatku Irlandia Zwrot podatku - Infolinia
POLITYKA PRYWATNOŚCI
Ponosimy odpowiedzialność za powierzone nam dane osobowe. Przetwarzamy je zgodnie z zasadami zawartymi w Ustawie o Ochronie Danych Osobowych z dnia z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U.02.101.926), a także w rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz.U.04.100.1024), oba akty prawne oparte są zgodnie z przepisami zawartymi w Dyrektywie 95/46/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 24 października 1995 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w zakresie przetwarzania danych osobowych i swobodnego przepływu tych danych.

TAX Consulting zobowiązuje się do respektowania prywatności osób odwiedzających strony internetowe www.zwrotpodatku.pl.
Zobowiązujemy się w szczególności do:
  • gromadzenia Twoich danych osobowych tylko za Twoją wiedzą;
  • nie udostępniania danych osobowych podmiotom trzecim;
  • umożliwienia wglądu w swoje dane osobowe i ich edycji;
  • natychmiastowego zaprzestania gromadzenia i wykorzystywania twoich danych osobowych w przypadku, gdy wyrazisz takie życzenie;
  • ścisłego przestrzegania Ustawy z dnia 29.08.1997 o ochronie danych osobowych ze zm. oraz Ustawy z dn. 18.07.2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Informacje o odwiedzających i użytkownikach gromadzimy poprzez formularze rejestracyjne. W momencie wyrażenia chęci skorzystania z usług, jakie oferuje TAX Consulting, zostaniesz poproszony o wypełnienie formularza rejestracyjnego, który umożliwi nam świadczenie usługi. Od naszych klientów pobieramy dane kontaktowe (imię, nazwisko, adres email, adres korespondencyjny, numer telefonu) oraz wszelkie dane finansowe niezbędne do przygotowania i złożenia zeznania podatkowego

Przysługuje Ci prawo do wglądu i edycji podanych przez siebie danych osobowych. Możesz w każdej chwili zażądać wykreślenia Twoich danych z naszej bazy, co jest równoznaczne z zaprzestaniem świadczenia usług.

Numery IP odwiedzających i użytkowników wykorzystujemy wyłącznie do celów administracyjnych i statystycznych.

Adresy e-mail naszych klientów wykorzystujemy w celu wysyłania im komunikatów i powiadomień związanych ze świadczonymi przez nas usługami. Jeśli prowadzisz z nami korespondencję e-mailową, Twój korespondencyjny adres e-mail będzie wykorzystywany wyłącznie do kontaktu w sprawach, których korespondencja ta dotyczy. Nigdy nie udostępniamy Twojego adresu e-mail podmiotom trzecim.

Prywatność, ochrona przed dostępem osób nieupoważnionych oraz inne możliwości zagubienia lub zniszczenia poufnych informacji są przez nas chronione poprzez zabezpieczenia techniczne i organizacyjne. Administratorem Twoich danych osobowych jest spółka TAX Consulting, z siedzibą przy ul. Chodkiewicza 2/2, 70-344 Szczecin. Podanie danych jest dobrowolne, jednakże niezbędne w celu realizacji umowy zwrotu podatku. Przysługuje Ci prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo do ich poprawiania. Bezpieczeństwo danych osobowych naszych klientów jest dla nas niezwykle ważne. Podając tzw. sensytywne dane osobowe na naszych formularzach, kodujemy przekaz poprzez użycie secure socket layer technology (SSL). Działamy wg ogólnie przyjętych standardów, aby chronić dane osobowe przekazywane do nas, zarówno podczas transmisji danych, jak i po ich otrzymaniu. Żadna metoda przekazywania danych poprzez Internet lub sposób elektronicznego magazynowania nie są stuprocentowo bezpieczne. Dlatego też, nie możemy zagwarantować absolutnego bezpieczeństwa

TAX Consulting wykorzystuje statystyki Google dla oceny skuteczności własnych działań i kampanii reklamowych. Do pomiaru tej skuteczności stosowane są pliki cookie, umieszczane po kliknięciu reklamy na komputerze użytkownika. Nie zawierają one danych osobowych ani danych kontaktowych. Szczegółowe informacje o sposobie wykorzystywania informacji gromadzonych dzięki plikom cookie przez Google znajdują się na stronie: http://www.google.com/intl/pl/privacy.html Istnieje możliwość zablokowania zbierania tych informacji poprzez zablokowanie (wyłączenie) plików cookie w ustawieniach komputera użytkownika. Należy jednak pamiętać, że wyłączenie plików cookie może wpłynąć na poprawność i/lub jakość działania niektórych serwisów internetowych. W szczególności, niektóre serwisy internetowe mogą przestać działać, dlatego nie zalecamy wyłączania plików cookie. Aby mimo wszystko wyłączyć pliki cookie lub kontrolować ich stosowanie, należy zmienić ustawienia przeglądarki, by nie akceptowała takich plików lub informowała o ich przesyłaniu.

Każdemu, kto przekazał nam informacje kontaktowe, zapewniamy możliwość zrezygnowania z otrzymywania w przyszłości informacji handlowych pocztą elektroniczną, inicjowania przez nas rozmów telefonicznych i korzystania z innych metod komunikacji bezpośredniej, w celach marketingowych, przedstawiania ofert lub badania rynku.
W przypadku, gdy otrzymana od nas wiadomość nie będzie zawierać informacji na temat sposobu rezygnacji z otrzymywania podobnych wiadomości lub gdyby z jakichś powodów złożona rezygnacja okazała się nieskuteczna, prosimy o bezpośredni kontakt z nami, pocztą elektroniczną, ze wskazaniem zakresu komunikacji bezpośredniej, której stosowania w celach handlowych powinniśmy zaprzestać oraz danych osobowych i informacji kontaktowych, których dotyczą, a także ewentualnych innych istotnych okoliczności. Dane do kontaktu z nami znajdują się na stronie: http://www.zwrotpodatku.pl/kontakt.php

Dołożymy wszelkich starań, by uwzględniać zgłoszenia bez zbędnej zwłoki. Przed dokonaniem odpowiednich zmian w naszych bazach danych, zastrzegamy sobie prawo weryfikacji, czy zgłoszenie faktycznie pochodzi od osoby, której dane są w nim wskazane, poprzez wysłanie wiadomości weryfikującej lub potwierdzenie telefoniczne.